Убиецът на банкерката купил незаконния "Макаров" от роми в Павел баня

Любомир Симеонов намира за абсурдна възможността да бъде превръщан в герой, но смята, че е жертва на високопоставени банкери

В никакъв случай не се приемам като герой. Това е абсурдно. Имам самочувствието на човек, който умее и знае как да работи.

Жертва съм на шепа високопоставени банкови чиновници, които са разработили отлична схема за изнудване на хора с добър бизнес.

Тези "бели якички" не са банковата система и аз в никакъв случай не съм жертва на банковата система. За съжаление злоупотребата със служебно положение в България е национален спорт.

Това пише от ареста билкарят Любомир Симеонов, които застреля миналия понеделник банковата служителка Павлинка Йовчева пред зеленчуков магазин в Бургас. Симеонов реши да разкаже за причините, довели до убийството, като писмено отговари на въпроси за Предаването на Мартин Карбовски в ТВ7.

Симеонов отново разказа, че е имал преуспяващ бизнес, като изтъква, че дори и в най-голямата криза преди няколко години е съумял да запази всичките си работници. Отделно им е осигурявал почивка и рехабилитация, обучение, застраховки на служителите – 20 хил. лв., застраховка живот - 500 лв., оперативно лечение, 50 лв. на ден болнично лечениеОт 2007 до 2011 съм инвестирал 600 хил. лева в бизнеса, пише билкарят.

Симеонов обясни че го купил незаконното оръжие, с което ликвидира банкерката от двама роми, които срещнал в Павел баня.

"Стана случайно. Бях за 2 дни на Павел баня. Двама роми ми предложиха ножове и  аз се пошегувах, че ако продават автомат ще го купя. Те казаха, че автомат не могат, но пистолет - могат. Единият остана при мен, а другият след няколко минути го донесе.", каза билкарят-убиец.

Той за пореден път подчерта, че е сезирах централата на банката и всички възможни институции за проблемите си.

"Изпратих нотариална покана до изпълнителния директор Левон Хампарцумян за сгрешените и порочни договори, които имам с тях и конфликта на интереси с точна информация. Липсата на комуникация и преговори доведе до този край", каза Симеонов.