Богомил Манчев: Знам кой стои зад атаката срещу мен

Богомил Манчев заяви, че човекът над 1,90 метра не е Пеевски

Богомил Манчев заяви, че човекът над 1,90 метра, който има частен интерес да го атакува не е Делян Пеевски.На мен ми е ясно кой е частният интерес, аз с имена няма да боравя“, посочи изпълнителният директор на Риск инженеринг“ в интервю за радио К2.

Той заяви, че знае кой зад атаката срещу него, но не пожела да коментира дали „високият човек“ е представител на политическа партия или икономическа групировка.

Когато си събера съответните документи, колкото и да не ми се вярва в нашата държава, т.е. в правосъдието, аз ще подам документите, които уличават в някакви действия някои хора, заяви още Манчев.

Той обвини министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в нарушение и превишаване на власт. Драгомир Стойнев няма правото да върне нито една фактура, а най-малкото той е човекът, който подписва фактурите, когато условията по контракта са изпълнени имаш задължения, не просто ей така да разпоредиш“, уточни изпълнителният директор на „Риск инженеринг“.

Манчев призова министър Драгомир Стойнев да си свърши работата и да отговори, защо не е написал заповед за спиране на този договор. Според Манчев, Стойнев е разпоредил да се направи неправомерно действие, а неправомерните действия носят ущърб на определени лица и затова може да се търси отговорност.

След като приключи тази сега, изпълнителният директор на Риск инженеринг“ се закани да заведе съдебен иск срещу министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Акцията на ДАНС, МВР и Софийска градска прокуратура, свързана с проекта АЕЦ „Белене“, удря по имиджа на „Риск инженеринг“ и „Уорли Парсънс“, заяви Манчев.

Същата тази политическа сила, БСП, която в момента управлява държавата, направи референдум за АЕЦ „Белене“ и в крайна сметка 850 000 души казаха „да“ на този референдум. Ако се прави референдум без ограничение колко хора трябва да гласуват, като например в Швейцария, референдумът се счита за валиден, посочи Манчев.

Манчев разкри, че е бил посетен от следователи в предварително уговорен час, а след проведения разпит не е призован по образуваната проверка дори и като свидетел. При обиска в офиса на Богомил Манчев, разследващите служители запечатали касата в неговия кабинет, тъй като не са могли да я отключат, защото ключът е бил в Манчев.

В сряда 25 септември в тяхно присъствие Богомил Манчев отключил касата, следователите прегледали всички документи и му ги върнали, тъй като нямали нищо общо с проекта АЕЦ „Белене“. Манчев каза, че следователите не са му задали никакви въпроси.

Прегледаха касата, установиха, че няма нещо, което да ги интересува, затворих си касата с документите, които са на компанията, разписаха ми се върху призовката, че съм се явил в уречения ден и час и си казахме „довиждане“, уточни изпълнителният директор на „Риск Инженеринг".