Уикендът: Кризите на растежа

Слънце във Везни, Луна в Рак - Лъв

Предстоящият уикенд със сигурност няма да ни завари бездейни, нито пък безразлични. Венера и Марс ще поддържат огъня в личните взаимоотношения, където наранена гордост, тенденциозно пренебрежение, ревност и подозрения, могат дори да породят изявено желание за разрив и отмъщение. Едновременно с това, все по-осезаемо ще чувстваме и напрегнатия обмен на Слънцето с Уран и Плутон, който ще изостри критичните ситуации не само в личния живот, но и в политиката и бизнеса, и ще произведе ярки събития в обществено-политическия живот. Пика на тези процеси е през следващата седмица, но още в петък Луната в Рак ще ги отключи и задейства.

Последните дни на септември ще ни накарат интензивно да се заемем с решаване на проблеми и задачи възникнали още в началото на лятото. При това колкото по-дълго сме отлагали трудните стъпки,толкова по-голям ще бъде натиска, което съответно ще изисква прилагането на по-радикални мерки. Има моменти, в които за да продължиш трябва да се откажеш от позиции, които трудно си завоювал и дълго си отстоявал, и в това е мъдростта на настоящия момент. Навлизането на Слънцето в зоната на конфликта между Уран и Плутон, подсказва също така вероятността от оставки и заплаха за сигурността на политически и обществени лидери, силово прилагане на власт и авторитет при открити конфликти между органите властта и обществото, масови трагедии и големи производствени аварии.

Въпреки това, ако ежедневието ни протича извън решаването на глобалните проблеми на обществото и малките лични трагедии, почивните дни могат да ни донесат и немалко позитивни емоции. Събота например ще ни даде изключително добра възможност да изгладим острите ръбове във взаимоотношенията, както и да се насладим на приятно и ползотворно общуване с родители и роднини. Използвайте максимално ефективно този ден, в случай че в семейния и домашния ви живот са възникнали не съвсем приятни ситуации напоследък. Сега е момента също така да направите малки покупки за дома или да обсъдите семейните планове за бъдещето. В неделя Луната в Лъв ще внесе празничност и топлина в настроението ни, което ще ни позволи да се порадваме по детски на живота и да го отпразнуваме в светски или приятелски кръг.

Здраве, хранене и красота
Проблемите със здравето възникващи сега са свързани преди всичко с психологически стрес, затова в случай на възникнал здравословен проблем, опитайте се преди всичко да се освободите от него. Лекарствата ще ви помогнат да се справите със симптомите, но няма да отстранят причината за заболяването ви и в бъдеще то вероятно ще  хронифицира. Жизнените сили на организма намаляват, поради което е нужно да избягваме претоварване и да си осигурим пълноценна почивка. От почивка се нуждае и храносмилателната система, но Луната в Рак трудно понася глада и може да си отмъсти лошо настроение. Много по уместно е да да хапваме често, но по малко, като дадем предимство на зеленчуците и млечните продукти.