Обучават безработни младежи в Павел баня

Мисия

27-09-2013, 11:39

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

Как младите да си търсят работа и как да се представят пред работодатели

Дирекция "Бюро по труда", филиал Павел баня, стартира нова услуга за търсещите работа лица. Тя е насочена  предимно към младежите до 29 - годишна възраст, но от нея могат да се възползват и всички, които са регистрирани в  дирекция "Бюро по труда", Павел баня.
Предложението към безработните се нарича "Ателие за търсене на работа". Чрез него се предлага възможност  на заинтересованите да подобрят уменията си за намиране на подходящо работно място и успешно да се представят на интервю с работодател. Участниците в Ателието са от 5 до 8 души, а продължителността на интерактивното обучение е в рамките на половин работен ден ( 4 часа). За едно проведено Ателие лицето може да се подготви самостоятелно по интересуваща го тема и да я обсъди с водещия обучението психолог.
Нов елемент в обучението е фокусът върху конкретна тема, където има дефицит на знания. Например, как да се изготвят документи за кандидатстване за работно място или как да се изгради персонален кариерен план.
Ателието  предлага следните примерни теми: "Как да търсим работа? Изграждане на поведенчески план"; "Изграждане на личен професионален проект";  "Документи за кандидатстване на работа - автобиография и мотивационно писмо"; "Източници на информация за свободни работни места"; "Как да се подготвя и представя добре на интервю за работа?";
Целите на работното ателие са да улесни максимално търсещите работа лица; да бъде постигнат конкретен личен резултат в уменията на безработните да презентират по-успешно себе си; да се предостави по-голяма възможност в откриването на желаната работа.
На територията на община Павел баня предоставянето на услугата се осъществява чрез филиала на дирекция "Бюро по труда". След предварително анкетиране, желаещите регистрирани лица могат да се възползват от услугата в определен график. Мястото за провеждането е предоставено с любезното съдействие на читалище "Напред - 1903", град Павел баня.