Потресаващо! Лекар изгони майка и болното и момченце

Кюстендилска педиатърка изгони от кабинета си майка с болното й момченце

Случаят с Десислава Стоянова станал в поликлиниката в областния град, съобщава инфомрежа. Малкият Даниел, който е на година и 7 месеца, получил неразположение рано тази сутрин, имал висока температура и кашлица.

Десислава се обадила на личния лекар на детето, но тъй като бил втора смяна, я препратил при своя колежка. Почуквайки на кабинета обаче, медицинското лице я изгонило и повикало следващия, който бил наред. ”Малкият много често прави бронхити и заради това го отведох на лекар.

Исках да го прегледат, но тя ни изхвърли от кабинета си. Сега единственият начин е да чакам, за да дойде неговата лична лекарка”, каза през сълзи майката. Тя е категорична, че ще подаде жалба до здравната каса в Кюстендил. "Това е ежедневие. Ще се запознаем със случая и ще направим всичко възможно да съдействаме на жената.

Няма причина майката да бъде върната и не разбирам защо се е получило така. Този случай трябва да бъде разрешен възможно най-бързо. Няма право лекар да отказва преглед на дете", категоричен бе шефът на РЗОК д-р Матей Попниколов. Той обаче уточни, че до момента в касата няма постъпила жалба от майката.

Той даде пример с постъпило преди дни оплакване от страна на пациент, че лекар закъснял за работа с 20 минути. След снети обяснения пък се оказало, че през това време медикът бил в тоалетната. "Как да го санкционираме, това е недоказуемо.

По време на проверките ние общуваме и с етичната комисия към БЛС, защото трябва да има някакви нормални отношения между лекар и пациент”, коментира още д-р Матей Попниколов.