"Нувел Обсерватьор": БСП се е съюзила с фашистката "Атака"

Най-доброто от печата

27-09-2013, 05:57

Снимка:

Преса

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Гражданска инициатива ''Кръстьо Пастухов'' е изпратила писмо до ПЕС, в което настоява европейските социалисти да осъдят ''социалистическо-фашисткия'' съюз

Председателят на Българската социалистическа партия, който председателства също Партията на европейските социалисти (ПЕС), се е съюзил с фашистка формация. Гражданското общество иска главата му (т.е. оставката - френски идиом, бел.ред.)". Това пише авторитетният френски седмичник "Нувел Обсерватьор". "Европейските социалисти, и в частност френските, са озадачени", изтъква изданието. 

Българска гражданска организация  - "Гражданска инициатива Кръстьо Пастухов" (носеща името на социалдемократическия лидер, убит в затвора през 1949 от комунистите)  изпратили отворено писмо до ПЕС, а френското издание представя копие от него. "В писмото се иска отстраняването на Сергей Станишев от поста президент на ПЕС и дори неговото изключване от формация, която обединява социалдемократите в Европейския съюз. Вицепрезидентът на ПЕС – френският социалист Жан-Кристоф Камбаделис, е объркан от писмото", коментира "Нувел Обсерватьор" . В копието на писмото, което сме превели от френски и което е качено на сайта на изданието  обаче, не пише да има подобни искания.

Прилагаме писмото на гражданска инициатива ''Кръстьо Пастухов'' с незначителни съкращения:

 

Гражданска инициатива Кръстьо Пастухов,

Апел към всички социалисти и към техните представители от Партията на европейските социалисти

Достойнството ни на граждани е унизено, по улиците на градовете ни има брожения. Като европейски граждани искаме да обърнем вниманието ви към недопустимите действия на една българска пария, която се представя за ''Социалистическа. '' Ако не се обърне внимание на проблема, това ще засегне сериозно престижа на левицата в Европа и конкретно – на ПЕС.

След последните избори се състави ''експертно правителство'', а мандатоносител е БСП. Това нямаше да стане без подкрепата на фашистката партия ''АТАКА'', известна с ксенофобията и антисемитизма си (нейният лидер беше издран за председател на Етичната комисия в Народното събрание!)

Навсякъде в цивилизована Европа подобна чудовищна коалиция би предизвикала драстични политически санкции от всяка демократична формация.

Вместо да се реформира, БСП си остава БКП, преоблечена в социалистически одежди. Тя се оплете в новата олигархия, институционализираната корупция и организираната престъпност,  разгърнати от представители на старите специални служби и номенклатура.

В нито един момент представителите на БСП не осъдиха миналото на БКП. Вместо това систематично възкресяват наследството на една партия, която, между всички останали, не е пощадила нито социалисти, нито социалдемократи. Първите злополучни стъпки на новия кабинет свидетелстват за това, че тези окултни мрежи искат да поведат страната ни по път, който не е европейски.

Обърнете внимание, че лидерът на тази т.нар. социалистическа партия  е също председател на ПЕС, което вреди на имиджа й. Ако приемем, че той е поставен на този пост с похвалното намерение да подпомогне вътрешното обновление в БСП, за да стане тя автентична социалистическа партия, то виждаме, че изборът е бил неудачен. Трябва да се наложат заслужени санкции на този скандален ''социалистическо – фашистки'' съюз.

Пасивното отношение на ПЕС по въпроса ще навреди на интересите и достойнството на левицата, на ПЕС и на ЕС.