Сър Елтън Джон отново под венчилото

Сър Елтън Джон и дългогодишният му партньор Дейвид Фърниш искат да се оженят отново, след като британският парламент взе решение за легализиране на еднополовите бракове

През юли гей двойките най-сетне получиха разрешение да се женят законно, след като британските депутати приеха знаков закон, който ще влезе в сила идното лято.

Певецът и дългогодишният му партньор се надяват да са сред първите хомосексуални двойки със законен брак в страната, след като сключиха граждански брак през 2005 г.

Елтън Джон разказа за решението си отново да размени брачни обети с Фърниш в предаването на американската тв водеща Елън Дедженерис, пишат световни медии.

"Ние ще се оженим. Сключихме граждански брак още в първия ден, в който това стана законно възможно. Еднополовите двойки чакаха дълго време преди да се случат нещата".

"Преминах през ада през 50-те и 60-те си години и дори преди това, а сега правителството ни даде този закон, който е прекрасен, не очаквахме това да се случи толкова скоро в обществото", допълнва музикантът.

"Когато си разменихме брачни клетви, връзката ни стана по-силна. Тази година се навършват 20 години, откакто сме заедно, но посвещаване като това наистина засили връзката ни", сподели още той.

"Сега няма да вдигаме голяма сватба, защото вече сключихме граждански брак", категоримен е сър Елтън Джон.