Няма да се регистрираме, ако няма кворум

Кворумът в залата е задължение на управляващите и мнозинството

Най-безпомощния човек вчера беше Сергей Станишев. Той се успа и не дойде на гласуването.  Това заяви тази сутрин в предаването "Здравей България" по Нова телевизия, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за провалилите се вчера дебати за вота на недоверие към кабинета.

Борисов подчерта, че депутатите на партията му няма да се регистрират и днес, ако от Атака не осигурят кворум в залата. Според лидерът на партията, когато се създава кабинет, в залата трябва да има 121 депутати.

"Ние още при съставянето на този парламент казахме че има много нелогични неестествени неща." каза Борисов и допълни, че конфигурацията в Народното събрание не отговаря на "естествените нагласи".

"Г-н Миков е избран с трикове и шмекерии от Атака и ДПС" заяви още Борисов и допълни, че опозицията е "да създава колкото се може по-малък комфорт" на управляващите.

На въпрос за думите на Лютви Местан, че Борисов е "политически тарикат", лидерът на ГЕРБ отвърна, че Ахмед Доган за 4 години управление, само два пъти е дошъл на работа в пленарна зала.