Обвиненият за убийството на банкерката не иска да вижда семейството си

Симеонов е във фактическа раздяла със съпругата си Соня повече от 10 години

57-годишният Любомир Симеонов категорично е отказал да се свърже с близките си, заявил е, че не иска по никакъв начин да се замесва семейството му.

Симеонов е във фактическа раздяла със съпругата си Соня повече от 10 години, тя живее в София, където са и двамата им сина - Явор и Ясен. Те вече имали свои семейства.

Не иска да ги ангажира със защитата си, изцяло е приел тезата, че това е негова битка, каза адвокат Ваня Радиева, която е служебен защитник.  След ареста Симеонов е отказал адвокат, но според българското законодателство участието  на защитник в досъдебното производство е задължително.

Днес следствените действия по образуваното дело продължават с разпити на още свидетели. Привикани са и хора от Сунгурларе и Черница, които са имали лични контакти с бившия военен. Очаква се делото да приключи в рекордно кратки срокове, тъй като вече се смята за изяснено от фактическа гледна точка.  Единственото забавяне можело да дойде от назначените експертизи.

Симеонов е привлечен като обвиняем по тежкия чл. 116, ал.1, т.9 - за предумишлено убийство. Има категорични данни за предварително планиране на действията, сред тях е и покупката на оръжието  - пистолет "Макаров", съобщиха запознати.

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза, но не е ясно дали тя ще е готова до делото за определяне на постоянната мярка за неотклонение, което е насрочено за утре. Не съществува съмнение, че бившият военен може да има психиатрично заболяване, според дадените обяснения той е осъзнавал напълно извършените от него действия. /24 часа