Циганско сметище затрупало къща в Благоевград

Сметище е затрупало къщата на семейство от Благоевград

Боклуците идват от съседи, които живеят незаконно върху общински имот, предаде БНТ. Общината се оказва безсилна да накара 40-членното ромско семейство да престане да трупа отпадъци.
Всяка сутрин семейство Чучкови от махала "Предела" изравя къщата си. "Иначе не може да влезем. Дотук е боклукът. Всяка сутрин не може да отворим вратата, всяка сутрин по 4 чувала и мъжът ми ги изкарва", оплаква се Кирка Чучкова.
Боклукът идва от града. Преглежда се и каквото не върши работа попада върху къщата на Чучкови. "Което им хареса - хареса, което не им хареса - хвърлят", обяснява Кирка. 
"Те като чистят, правят по три метра дупка. Виж колко деца има - като отиват да играят, падат там", реагира Живко от съседното ромско семейство и добавя, че ги запълват с боклука: "Като няма дупка, може ли да падне - не може."
Цялата фамилия е сплотена от общата цел.
"Брат ми има десет деца, аз имам осем, другия има пет, другият има три и все са малки деца", продължава да се жалва той.
Фамилията на Живко живее незаконно върху общински имот. Какви мерки е предприела общината?
"Към Общината пътеки направихме. Мъжът ми е събрал една папка документи", казва Кирка Чукова.
"Собствениците с грижа, като добри стопани, просто да го оградят, така че да нямат достъп всички хора, така че да нямат достът да изхвърлят сметта си там", съветва Андрей Новаков - експерт "Връзки с обществеността" в Община Благоевград.
От Общината обещават да почистят терена. За пореден път.