Тираджията-камикадзе минал в насрещното след обаждане от шефа си

Региони

25-09-2013, 15:25

Снимка:

бТВ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бързи и яростни на АМ "Тракия"! Цистерна кара с 90 км/ч в насрещното

Тираджията Валери Върбанов, който влезе в насрещното на магистрала "Тракия" и летя близо 40 километра в бързата лента срещу колите, е объркал пътя след обаждане от шефа си

В петък вечерта миналата седмица шофьорът се прибирал към Хисаря след курс в Румъния, съобщава ПИК. Изведнъж телефонът му звъннал и получил инструкции да се върне на магистралата, тъй като негов колега е закъсал.

Валери обърнал и поел обратно към аутобана, когато му махнала непозната жена.

Качил я и оттам не помнел нищо. Объркал е пътя на детелината на "Тракия" преди село Труд, където пропуснал отбивката към София и подкарал камиона си в насрещното. Тайнствената дама махнала на опитния шофьор в късния следобед. Валери не знаел, че тя е проститутка, твърдял пред близките си по-късно той. Непознатата била облечена добре и нямала вид на жрица.

Тя поискала да пият кафе и като един добър кавалер тираджията спрял цистерната, за да й купи. Самият той имал в кабината чашка със същата напитка и предполага, че тя е използвала отсъствието му, за да му сипе нещо.

След това се свестил чак в полицията в Пазарджик. Какво е станало междувременно - не знаел. Не помнел абсолютно нищо от онази вечер и бил неадекватен близо два дни след това. Не помнел нито точно къде е качил непознатата жена, нито къде е слязла. Как е объркал отбивката и е навлязъл в насрещното движение на аутобана в посока София, където е карал близо 40 километра, също не знаел.

Майката на Валери - Спаска, е убедена, че синът й е бил упоен. Дори твърди, че това не е първият подобен случай. Преди няколко месеца друг тираджия издъхнал, след като магистрална проститутка му сложила дрога в кафето. Жрицата искала само да упои шофьора, за да обере кабината на камиона.

Тя обаче не преценила количеството и човекът изпаднал в кома, а после издъхнал. Именно заради съмненията, че и Валери е упоен, след като го пуснали от ареста в Пазарджик, той хукнал по доктори в Пловдив.

Медиците трябвало да установят дали версията му за качена на стоп магистрална проститутка, която му е сипала нещо в кафето, е вярна. "Мина ядрено-магнитен резонанс, както и преглед при невролог. Като се върна в Хисаря, беше все още неадекватен, целият трепереше и не помнеше абсолютно нищо от онази вечер", разказва майка му Спаска Върбанова.

Валери изобщо не успял да обясни на пазарджишките полицаи защо е спрял едва при третия полицейски екип на 81-вия километър на аутобана, близо до разклона за пазарджишкото село Динката.

Пред униформените Валери изглеждал стресиран и само повтарял "Обърках се и не мога да се върна". Той веднага бил тестван за алкохол и наркотици, но полевите тестове показали отрицателни резултати. Полицаите решили, че му е прилошало и повикали линейка, която го откарала в пазарджишката болница. След 24-часов престой в ареста в събота шофьорът се прибрал в Хисаря при майка си и разказал чудната история за магистралната проститутка, която го била упоила.

В показанията си обаче в полицията в Пазарджик той не споменал и дума за въпросната жрица и обира. Майката на Валери твърди, че синът й не пие и е много опитен шофьор. Комшийки, седнали на пейката пред блока на семейството в Хисаря, твърдят, че навремето съседът им си пийвал, но от няколко години бил абсолютен трезвеник и не близвал нито капка, като си вършел съвестно работата и бил много добро момче.

Имал 30-годишен стаж, от които 7 години бил международен шофьор. "Карал е по всички пътища в Западна Европа, а тук ще обърка отбивката при село Труд към магистралата. Това е абсурдно. Освен това е бил обран.

Липсват му парите и днес (б.р. - вчера) той ще отиде до Пазарджик, за да подаде жалба за обира.

Надявам се полицаите да открият проститутката, която той е качил на стоп", обяснява майката.