Скандал! Помак ще е шеф на РПУ Гърмен

Скандал между депутата от ДПС Ахмед Башев и водещите на bTV

Бившият кмет на Гърмен и настоящ депутат от ДПС Ахмед Башев нападна водещите на сутрешния блок на bTV Генка Шикерова и Константин Караджов, като изпрати писмо, в което ги обвинява в манипулация в предаването, в което имаше дебат между кандидатите за кмет за Гърмен, съобщава 24chasa.bg. В студиото се заформи скандал, след като му беше дадена думата.

Не попитахте кандидатите какво ще правят, а цялото предаване беше посветено на мен, избухна Башев. Анонсирахте, че в Рибново е имало ислямски фундаментализъм, а там такъв няма. Какво да кажем решаваме ние, твърдо отсече Генка Шикерова.

"Как да не кажа, че помаците трябва да са на ръководни постове. Нали искаме интеграция, това е залегнало в програмата на премиера", каза още Башев.

Телевизията пък отговори с пускането на запис от събрание на ДПС в Гърмен.

„Само след няколко дена шефа на полицията в Гърмен ще бъде помак, скоро ще има служители в ДАНС помациТова не го правим защото мразим християните, а за да докажем че демокрацията не е дискриминационна. Това сме го обещавали и сега го реализираме", казва Башев във видеото от YouTube.

Това е дискриминация на религиозен признак, констатира водещият Константин Караджов. Тази длъжност се заема от човек с конкурс, добави водещият. Трябва да се заеме от помак, това не е никаква дискриминация от моя страна, дискриминация е че няма помаци в силовите структури на държавата, заяви депутатът от ДПС.

Има такъв човек, който е офицер в полицията и е ясно, че когато е свободно мястото в Гърмен той да заеме мястото. Кой е този човек, попита Генка Шикерова. Не го познавам, отговори депутатът от ДПС. Министърът на вътрешните работи е написал, че в силовите министерства ще има хора от малцинствата, обясни Башев. Той даде пример с интегрирането на ромите и назначаването им на ключови позиции: „Това искам и за помаците", посочи той.

Накрая Генка Шикерова пожела успех на изборите на Ахмед Башев, а той и благодари за даденото право да изложи позицията си.