Мая Манолова скочи на Първанов

М. Манолова: Първанов да критикува Плевнелиев вместо Орешарски

БСП е единствената партия, която разрешава на членовете си да изказват своето несъгласие. Протестите допринесли за консолидацията на БСП. Имам забележки към комуникационната политика на правителството на Пламен Орешарски.

За 100 дни не могат да се очакват чудеса, но са необходими спешни мерки, каза по БНТ зам.-шефката на НС Мая Манолова, цитирана от frognews. Според нея ГЕРБ започнали да търсят вот за дейност, която ще се състои, а това било абсурдно. 
Аз имам забележки към комуникационната политика на правителството на Пламен Орешарски, каза Манолова и посочи, че правителството не парадира с нищо и това се виждало.

Помолена да коментира новата мрежа от дискусионни клубове, чието начало поставя президентът (2001 - 2011) Георги Първанов, тя каза, че ситуацията, когато се дал стартът на АБВ и сега, била различна. Когато Георги Първанов обяви проекта си, това бе идея за общ фронт срещу управлението на ГЕРБ, сега това може да се тълкува като опит за разцепление на правителството, което има подкрепата на БСП. Няма драма, че Първанов предлага дебати, но той щеше да извлече дивиденти, ако бе критикувал сегашния президент Росен Плевнелиев, вместо кабинета на Орешарски, смята Манолова.

По този начин ние се различаваме от тоталитарните партии, каквато е ГЕРБ. Ние сме единствената партия, която разрешава на членовете си да изказват своето несъгласие. Протестите допринесли за консолидацията на БСП. Дори "Атака" да подкрепи вота, искан от ГЕРБ, това няма да доведе до падане на правителството, прогнозира още Манолова.

Правителството е първото, което спазва Конституцията, което се отчита на парламента и контролът е ефективен. Естествено е думата на председателя на БСП Сергей Станишев да се чува, уточни тя.

Аз съм за германската система, но моите колеги клонят към пропорционална система с преференциално гласуване, каза Манолова по повод промените в изборния кодекс.