Днес ще е ветровито, с променлива облачност

Региони

24-09-2013, 07:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Времето ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина и източните райони - силен северозападен вятър, който едва вечерта ще отслабне.

Облачността ще е променлива, преди обед и над повечето райони по-често значителна, но без съществени валежи. След обяд над югозападната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Максимални температури между 20° и 25°, в София - около 20°, съобщава дежурният синоптик при НИМХ към БАН. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.
Над Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна над северното крайбрежие, но вероятността за валеж е много малка. Вятърът ще е умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който едва привечер ще отслабне. Максимални температури по крайбрежието: 20°-24°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие е 16°, а по южното: 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 
Над планините ще има променлива облачност, преди пладне често значителна облачност, но без съществени валежи. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра: 14°, на 2000 метра - около 7°.