24 септември: Думи ценни и безценни

Хороскоп

23-09-2013, 19:00

Снимка:

Bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

23 септември: Есенно равноденствие

Слънце във Везни, Луна в Близнаци

Астрологична картина на деня - 24 септември
Във вторник вече осезаемо ще почувстваме прилива на въздушната стихия. А акцентът на процесите, които ще осмислят живота ни ще се премести от принципите на Девата, към тези на Везните и все по-настойчиво ще ни вълнуват въпроси, свързани с деловите и личните партньорства, брака, културния, обществения и светския живот. Справедливостта, откритостта и публичността, характерни за този период за едни ще бъдат предимство, за други-недостатък, но всички следва да бъдем готови за това, че нашите действия и постъпки ще се радват на вниманието и оценката на околните, а опитите да наложим мнение и поведение ще срещат по-голямо съпротивление от обичайното.

Днешният ден вероятно ще започне да се развива активно едва в следобедните часове, но за това пък информационния подем в ще ни донесе много ползотворно общуване и полезна информация до края на деня. Съществува дори опасност да се объркаме в изобилието от новини, идеи и предложения. Ще наблюдаваме и  склонност към твърде повърхностно и безотговорно отношение към думите и обещанията, затова най-добре да не реагираме с големи очаквания към тях. Въпреки това, обърнете внимание на всяка информация постъпваща към вас. Дори да ви се струва безполезна днес, много скоро тя може да се окаже безценна. Известна двойнственост и неопределеност в плановете и намеренията може би ще предизвика раздразнение, особено ако сте решили точно днес да изяснявате конкретни планове за бъдещето. Нека това не ви безпокои - утрешният ден ще ви предостави по-благоприятни възможности.

Работа и бизнес
Денят може да се окаже много ползотворен, особено ако потърсите компетентно мнение от външни консултанти, относно проблеми и задачи, с които не можете да се справите сами. В следобедните часове настъпва благоприятен период за преговори, обсъждане на партньорски проекти и интелектуална работа, който ще продължи и през следващите два дни. За мнозина това ще се окажат най-продуктивните дни от седмицата. Съставете си ясен план и се придържайте към него, без да допускате второстепенни задачи и безсмислени разговори да ви разсейват.

Здраве, хранене и красота
Сутрешните часове ни предоставят идеална възможност за профилактика и укрепване на здравето. Билките използвани за лечебни и козметични цели днес ще имат по-силен ефект от обичайното. Не се колебайте да ги използвате, а в случай, че имате здравословен или козметичен проблем, да се обърнете към фито-терапевт.
Денят е изключително подходящ за провеждането на разтоварващ хранителен режим, който можете да продължите и утре. Пийте повече течности и отдайте предпочитанията си на вегетарианско меню. Дори и да не можете да си позволите лечебно гладуване в момента. така ще съдействате на организма, който сега се освобождава от токсините и шлаките.