Атака иска затвор за хомосексуалните

Националистическата партия „Атака” предлага публичната демонстрация на хомосексуална ориентация или принадлежност да бъде инкриминирана и наказвана с лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева. Това се съобщава от информация на пресцентъра на партията.  Депутати от парламентарната група на „Атака” са внесли в деловодството на парламента законопроект за въвеждане на тези промени в Наказателния кодекс в петък, в навечерието „София прайд”.

Предложението е за добавяне на нов член - 155в : „Който манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева."

„Атака" подчертава, че за пореден път изразява недоволство от гей парада в столицата, организиран за шеста поредна година. „Това чуждо на националните ни традиции и морал уродливо явление, се състоя за пръв път през 2008 г. и оттогава до днес се провежда без никакъв адекватен отпор от страна на държавните институции", се казва още в разпространеното до медиите съобщение. В партията са притеснени и от идеите на хомосексуални активисти за легализиране на бракове между еднополови двойки и осиновяване на деца от тях.