Сорос вдига сватба

Без цензура

21-09-2013, 19:49

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Избраницата на 83-годишния финансист, чието състояние експертите от списание "Форбс" оценяват на 20 милиарда долара, е 42-годишната Тамико Болтън

Прочутият американски финансист и инвеститор Джордж Сорос, който неотдавна отпразнува 83-тия си рожден ден, се жени за трети път.

Избраницата на Сорос, чието състояние експертите от списание "Форбс" оценяват на 20 милиарда долара, е 42-годишната Тамико Болтън.

Преди време булката се занимавала с продажба на хранителни добавки по интернет, а по-късно основала компания, предлагаща онлайн уроци по йога.

Болтън, за която това ще бъде втори брак, се запознала със Сорос през 2008 г., а годежът им беше обявен през август миналата година.

Сватбата, според американски медии, ще продължи цели три дни.

Празненствата започнаха снощи в Музея на съвременното изкуство в Манхатън. Днес младоженците ще се врекат един на друг във вярност на неголяма церемония, която ще се състои в имението на Сорос в Бедфорд, недалеч от Ню Йорк.

Довечера ще се състои тържествен прием, на който се очаква да присъстват 500 гости.

Известно е, че покани са получили президентът на Световната банка Джим Йон Ким, няколко държавни лидери, сред които президентът на Естония Тоомас Хендрик Илвес, президентката на Либерия Елън Джонсън-Сърлийф и премиерът на Албания Еди Рама, както и множество известни финансисти и политици.

В неделя младоженците ще организират празничен обяд, на който за настроението на гостите ще се грижат известната певица от Кабо Верде Майра Андраде и циганският ансамбъл "Виа Ромен".