МВР при Цветанов подслушвало 875 телефона незаконно

Най-доброто от печата

20-09-2013, 05:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

До месец повдигат обвинения за бюлетините в Костинброд

Страшно слухтене е падало във вътрешното министерство, докато начело на ведомството е бил Цветан Цветанов.

875 телефонни номера, за които не е имало разрешение, са били намерени в бележници на служителите от СДОТО по делото за незаконното подслушване в МВР, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). По това дело обвиняем е именно заместник-председателят на ГЕРБ.

Обвинител № 1 посочи, че са прегледани всички работни тефтери на операторите на мобилни станции. "В момента чакаме да получим справка кои са тези 875 лица, чиито телефони фигурират в бележниците, но за тях няма надлежно разрешение", каза Цацаров. Той уточни, че за да станат ясни имената на подслушваните, е нужна справка от трите мобилни оператора.

Главният прокурор обеща, че до месец ще бъде повдигнато обвинение по скандалния случай с бюлетините, открити в печатница в Костинброд. „Нашето намерение е „Костинброд" да влезе в съда. До два месеца ще има обвинителен акт, което означава, че до месец се очаква да има и съответните обвинения", подчерта той.

Прокуратурата е получила сигнала за бездействие от страна на Министерството на икономиката по осигуряване на доказателства за арбитражното дело, заведено от Русия срещу България за АЕЦ „Белене". Цацаров заяви, че скоро ще има резултати и по много подадени сигнали в сферата на енергетиката.

Обвинителят коментира и делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев за изгубените 7 секретни доклада, което по думите му е върнато три пъти от Софийския градски съд заради „допуснати съществени процесуални нарушения. По всяка вероятност съвсем скоро имунитетът на лидера на социалистите отново ще бъде поискан и прокуратурата ще направи четвърти опит да го подведе под отговорност.