Австралийка брутално пребита и изнасилена, полицията пази мълчание

Най-доброто от печата

20-09-2013, 00:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Брутално изнасилване на млада австралийка разбуни духовете в Търговище, след като местната полиция го крие от обществеността няколко дни

26-годишна жена от Мелбърн била пребита зверски с маркуч и изнасилена от мургав нашенец край Попово. Гаврата станала след полунощ на 13 септември. Малко по-късно, уплашена от групово изнасилване, тя скочила от тераса на втори етаж и избягала. Според неофициални източници, младата жена била в България по работа.

Останало ѝ свободно време и решила да се наслади на красотите на страната ни.   Край Велико Търново тя се качила на автостоп в кола с мургави мъже. Те обещали да я откарат до Русе. После тя трябвало да стигне до летището в Букурещ, за да си хване самолета за дома. Компанията спряла в Попово уж да се освежат в апартамент на единия от мъжете. Домакините обаче извадили алкохол, за да покажат българското гостоприемство.

Подмамена

По някое време гостенката настояла да тръгват и един от мъжете щедро  предложил да я откара. Вместо това спрял в покрайнините на Попово и поискал секс. Срещайки съпротива, той извадил парче маркуч и започнал да я бие. Налагал я по лицето, гърба, задните части и грубо я изнасилил. След като задоволил нагона си, я качил в колата и я върнал в апартамента, където отново я принудил да легне с него. В това време компанията продължавала да се черпи в съседна стая. Жената усетила похотливите погледи и на другите мъже и в ужаса си скочила от терасата. При падането си счупила костици на крака. Паникьосана, хукнала да търси помощ. Минувачи я насочили към полицията.

Австралийката посочила като извършител 32-годишния Йордан Г. от Кубрат, който бил родом от Попово. Мургавият мъж бил женен с три малки деца. Бил безработен, с предишни криминални прояви и често пребивавал в родния си град.

Жертвата била освидетелствана от съдебен лекар, който потвърдил бруталния побой и изнасилването. Цялото  лице било в отоци и синини. Взет бил биологичен материал за потвърждаване авторството на сексуалното насилие. Младата жена е разпитана и пред съдия. Тя си заминала за Австралия в понеделник с гипсиран крак.

“Момичето е много интелигентно, нежно и крехко същество. Завършило е висше образование в Мелбърн. Работило е 2 години в Англия. Едва ли му е минавало през ума какво може да му се случи у нас, където пътуването на стоп не е безопасно особено за млади и красиви жени”, споделиха нашите източници. Насилникът е задържан в ареста. Чакат го от 2 до 8 години затвор.

Полицейско мълчание

 Полицията в Търговище заяви, че не оповестява изнасилвания и самоубийства, защото така им било разпоредено. “Можем да потвърдим, когато сами научите”, каза временният директор Георги Николов. Той не уточни от кого му е разпоредено това. Пресцентърът на МВР отрече да е пращана директива за мълчание към регионалните структури и говорители. 

Местните журналисти отдавна негодуват от опитите на местните пазители на реда да укриват обществено значими престъпления от гражданите.

Скрита за широката общественост остана и драмата на самоубийца, скочила от 14-ия етаж на блок в Търговище в събота. 67-годишната жена живеела с безработния си син и внук. Съседи твърдят, че мизерията я тласнала към смъртта.

 

Антоанета Марчева, "Труд"