Лиляна Павлова: Вотът е жест и към Реформаторския блок

Знаем, че вотът на недоверие няма да е успешен.

В последните 20 години у нас не е имало успешен вот на недоверие, но успехът на един вот е в дебата и в аргументите, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова.
"Това не е „връткане”, а отговорна позиция, до която се стигна защото при ГЕРБ, за разлика от управляващите, има чуваемост и диалог. В крайна сметка важен е крайният резултат, защото за нас вотът на недоверие към кабинета не е самоцел, за да покажем, че сме активни, а начин да се чуят аргументите на опозицията.", категорична бе Павлова и допълни, че няма политика, по която ГЕРБ няма забележки. "Това е средство за дебат на опозицията", допълни още бившият регионален министър.

"Хората искаха частичен вот, за да се задълбае в темата. Надявам се, че в "Атака" има разумни хора, независимо, че са третия крак на коалицията и да чуят аргументите ни", заяви тя. Това, което се случва в инвестиционното проектиране и процеса е страшно, каза още Павлова. Вотът е жест и към Реформаторския блок, ние сме отворени към всички в център-дясно, добави бившият министър от ГЕРБ.

Според нея новият директор на строителния контрол е нелегитимен, което поставя под съмнение и неговите решения.