Иво Прокопиев: Никога не сме консултирали ЕВН

Най-доброто от печата

19-09-2013, 06:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Винаги борсата в края на всяка една година е най-активна

Преди всичко очевидно не е истина това, което твърди г-н Мавродиев". Това обяви днес в предаването "Лице в лице" по бТВ Иво Прокопиев. "Хиляда четиристотин осемдесет и няколко лева беше цената за една акция. А резултатите от този търг показват, че никой не е купувал на тази цена. Т.е. тя е бариера някой да не купува под тази цена", посочи той.

"Грубо казано на цени над 20% от тази цена бяха продадени акциите... Постигната цена беше деветдесет и три-четири милиона лева. Никога не сме консултирали ЕВН по тези въпроси и това г-н Мавродиев го знае много добре", изтъкна Прокопиев. "Участниците в него не знаят кой колко дава. Т.е. точно обратното на това, което г-н Мавродиев казва". "Г-н Мавродиев или лъже или не знае. Винаги борсата в края на всяка една година е най-активна. Около Коледа", уточни бизнесменът.

"Всеки, който е искал да участва е могъл да го стори", каза Прокопиев. "Спрямо бизнеса на другите две ЕРП-та акциите на ЕВН са по-високи", подчерта той. "Мисля, че това говори, че не само не е бил опорочен търга, но дори и напротив. А защо акциите след това поскъпват, това е защото ЕВН след това е искала да ги изкупи. Това е търсене на теле под вола".

"Според мен една от причините за скандала между мен и г-н Мавродиев е прането на пари". "Г-н Мавродиев няма достъп до секретна документация. Това се разбра днес от Комисията за достъп до информацията", поясни Прокопиев.  "Аз съм тук, за да защитя истината", изтъкна той и призова водещите да поканят следващия път в студиото и г-н Мавродиев. "Аз не отричам, че познавам г-н Дянков. Но аз не знам какво отношение е имал той към сделката. А и по това време аз не бях в България", призна Прокопиев.