Утре ще се заоблачи и на места ще превали

Региони

18-09-2013, 22:41

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, в София – около 8 градуса. 
Утре ще бъде предимно слънчево, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. След обяд от запад отново ще се заоблачи и по-късно през деня на места в Западна България ще превали. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили – предимно умерен. През нощта срещу петък ще превали и на места в Северна България и източните райони, а вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 21° и 26°. В София – около 23°. 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. През нощта срещу петък облачността ще се увеличи, вятърът ще се ориентира от северозапад – предимно умерен, на отделни места слабо ще превали. Максималните температури на въздуха ще са 24° - 26°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 21° - 23°. 
Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд и привечер от запад облачността ще се увеличи и в масивите от Западна България слабо ще превали. Ще духа умерен западен вятър, който привечер ще се усили и ще се ориентира от северозапад. Температурите слабо ще се повишат и дневната на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.
В петък облачността бързо ще намалее до предимно слънчево време, което ще се задържи и в събота. Вятърът ще отслабне, но ще остане слаб до умерен. Първия ден дневните температури ще са малко по-ниски. В неделя ще има променлива облачност, почти без валежи. 
Атмосферното налягане ще се повишава, но все още ще е значително по-ниско от средното за месеца.