Нели Куцкова: Цветан Цветанов нанесе необратими вреди на съда

Най-доброто от печата

17-09-2013, 05:45

Снимка:

"Преса"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цветанов трябва да се моли съдът, който ще гледа неговото дело, да е от този тип, какъвто той не харесваше като министър

Според Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите в България, вредите, които Цветан Цветанов нанесе на правосъдието по времето, когато беше вътрешен министър в правителството на Бойко Борисов, не могат да се възстановят с едно съжаление и някакъв публичен катарзис.

"Аз обаче много се надявам случилото се с него да послужи за поука на всички властимащи, защото ние години наред твърдяхме, че никой няма интерес съдът да бъде страхлив, уплашен и да действа под диктовката на съответните властимащи. Много се надявам, в резултат на всичко това обществото да разбере, че независимостта на съда не е привилегия и лукс на самия съдия. Това е важна гаранция за самото общество", каза тя. 

"Цветанов трябва да се моли, ама много да се моли съдът, който ще гледа неговото дело да е от този тип, какъвто той не харесваше като министър", каза Куцкова.

"Има и необратими вреди, които нанесе Цветанов. Поради начина, по който той го правеше - особено неграмотно, агресивно и неприемливо, дори и хората, които не харесват съда, разбраха, че не може така да се говори за съда, че не може да се четат присъди от трибуните на НС или да се кръщават полицейски акции на името на съдии", изтъкна Нели Куцкова.