Облачно и дъждовно ще е утре

Региони

16-09-2013, 20:17

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

През нощта облачността временно ще намалее. Минималните температури ще са между 10° и 15°. Преди обяд ще е с разкъсана средна и висока облачност в процес на увеличение от запад. Привечер над западната част от страната ще превали, вечерта ще превали и в Централна България, а до сутринта и в източните райони. Вятърът през по-голямата част от деня ще бъде от изток - слаб, в Източна България - умерен от югоизток, но след преминаването на атмосферния фронт ще става умерен от запад, с който през нощта ще нахлува студен въздух. Все още топло, максималните температури ще са между 25° и 30°. Сутринта минималните температури ще са между 10° и 15°.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините през по-голямата част от деня ще е със значителна облачност, късно след пладне в западната половина от страната вече обхващаща и билата. Тогава ще има превалявания, възможи са и гръмотевици. Вятърът през по-голямата част от деня ще е умерен от югозапад, с тенденция на засилване, но с преминаването на студения атмосферен фронт през нощта главно по Старопланинското било ще стане бурен от запад, северозапад и ще започне студено нахлуване. Дневна температура на 1200 м.н.в около 18°, на 2000 м около 13°.

По Черноморието през деня ще духа умерен югоизточен вятър. Облачността ще е променлива. Вечерта ще се вплътни, а през нощта ще завали. Максимални температури около 24°-26°, температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението ще е слабо, с тенденция към края на деня да се усилва.

 

НИМХ-БАН