Карах Царя да въведе морала на Христос, но той не ме разбра

Общество

16-09-2013, 11:55

Снимка:

Нова тв

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-старата библия доказва, че Христос не е разпънат на кръста

Омразата, завистта и страха – това са три неща, от които трябва да се пазим.

Това предупреди сърдечният хирург проф.Александър Чирков в тв предаването "Всяка неделя" вчера. 

С тъга професорът призна през водещия, че по времето на комунистическия строй са му позволили да дойде, за да пренесе опита си в хирургията и в България, а сега сякаш не ценят възможностите му.

Проф.Чирков сподели в ефир, че при един разговор Живков казал пред жена му: „Няма нужда да си сменяш идеологията, ти си вярващ християнин и това е достатъчно”.

Професорът разкри, че за него  Иисус Хирстос  е най-важната и значима личност и се придържа към учението му. - "За да живеем по-добре в тази еволюция, трябва да се освободим от някои егоистични елементи.", сподели той и допълни: "Най-близкият до себе си, съм си аз. Така сме родени. Но нали има еволюция, просвещение, което ни казва - не, ще се освободиш от някои елементи, ще отстъпиш. Затуй казвам, че за мен най-големият гигант и началото, поне първите сигнали да се изгради едно цивилизовано общество, това е Иисус Христос."

Не случайно, когато Царят се върна в България, го молех да въведе не предмет по религия, а ценностите и морала на Христос, но той не разбра какво му говоря, разказа Чирков и допълни, че никога не го е питал защо го е предал, дори е дал възможност да го уволнят от клиниката, която е създал. 
На въпрос на водещия разочаровал ли го е Царят, Чирков отговори: "Той не ме е разочаровал, защото не е направил това, което аз очаквах." Не искам да изяснявам нещата с Царя. Аз действам с разум. Аз ценя Костов, но обичам Мариана, жена ми, разкри душата си хирургът.

Проф.Чирков  не подмина и темата за гражданското недоволство срещу правителството. Протести правят и на Запад, но формулират две-три неща и после сядат на една маса и почват да ги решават. Да протестираш четири месеца и нищо да не си постигнал, да не си мръднал и сантиметър, е много лошо - оцени сегашната ситуация професорът.

Той изрази и съжаление, че в България нещата не вървят, че не се дава път на можещите, а преуспяват циничните и кариеристите.

"Ако бяхме изградили по-добра администрация, щяхме да живеем по-добре, по-цивилизовано" каза хирургът.

Най-голямата загуба на нашето общество е изгубената радост и надежда и трябва да вървим по пътя и да го търсим, каза още проф. Александър Чирков.