Дорис Пак: Ако правителството разчита на подкрепата на „Атака”, то трябва да си отиде

Политика

14-09-2013, 12:52

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Андрей Ковачев и Дорис Пак ще дадат пресконференция

България се управлява от правителство, което когато гласува например бюджета или други закони, разчита на гласовете на партия „Атака”, а това е една расистка и антиевропейска партия.

Това заяви на пресконференция председателят на Европейската народна партия (ЕНП) – жени Дорис Пак, предаде Агенция „Фокус”.
„Ако правителството продължава да разчита на подкрепата на партия „Атака”, то трябва да си отиде”, заяви още Пак и отбеляза, че „като германски европеец, изпитва отчаяние от това, което вижда в България”. 

По думите на Дорис Пак – правителството в момента у нас не действа, крие се зад Социалистическата партия, не разговаря с протестиращите и не говори с хората. 
„Очевидно съществува скрит дневен ред, който води до нежелание да се отиде до нови избори”, коментира още Пак. Тя отбеляза, че когато едно правителство съществува единствено и благодарение на гласовете и политическото поведение на „Атака” хората на улицата виждат това. 
Според Пак – „ГЕРБ никога не е разчитал на гласовете на „Атака” и никога не е бил зависим от тях”. „Ние не държим на ГЕРБ, ние държим на демократичното развитие на България”, заяви още Дорис Пак.