Изнасилиха групово 5-годишно момиченце в Пакистан

Свят

14-09-2013, 10:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Момиче на 5 години беше отвлечено и брутално изнасилено в Източен Пакистан.

Тежкото престъпление е станало във втория по големина град в страната Лахор, провинция Пенджаб, съобщи АФП, цитирана от "Труд".

След груповото изнасилване детето е било оставено пред входа на местна болница в петък. По местен ТВ канал бяха излъчени потресаващи кадри, на които се вижда как охраната внася детето на ръце в болницата, тъй като то не може да ходи.

Лекарският преглед е показал, че момичето е било изнасилено неколкократно. След оказана му първа помощ, детето е било прието в интензивното отделение.

Пакистанският министър на правосъдието Мохамед Чаудри призова полицията да направи всичко по силите си престъпниците да бъдат заловени и изправени пред съда.

Незабавно са били сформирани два специализирани полицейски екипа, които са започнали издирване на изнасилвачите. Досега във връзка със случая са арестувани и разпитани петима души.

„Извършилите не са хора, а зверове. След залавянето им законът ще се стовари върху тях с цялата си сила и строгост", обеща министърът на правосъдието на провинция Пенджаб Рана Санаулах.

Според информацията на полицията детето, което е от семейството на правителствен чиновник, е излязло от дома си в историческата част на Стария град в Лахор в четвъртък вечерта. Близките се обадили в полицията, когато момичето не се прибрало.