Кулинарен уикенд: Свинско бон филе с ябълково пюре и задушени кестени

Новото предложение на главния готвач на хотел Лайпциг Николай Антонов

Събота е, голям празник - Кръстовден. Ако почивате и искате да зарадвате любимите хора, може да приготвите свинско бон филе с ябълково пюре и задушени кестени. Рецептата е на Николай Антонов, главния готвач на хотел Лайпциг Пловдив. Пригответе я с любов и добър апетит!

Необходими продукти:

- Свинско бон-филе 400гр

- Ябълки 200гр

- Картофи 300гр

- Масло

- Кестени

- Розмарин

- Чесън

- Зехтин

- Соев сос

- Прясно мляко

- Бяло вино

Начин на приготвяне:

Обезцепяваме свинското бон-филе и го нарязваме на шайби (медалиони). Поставяме го в голяма купа с малко зехтин, 4-5 смачкани скилидки чесън, стрък розмарин и малко соев сос. Оставяме в хладилник за 30 минути. През това време сваряваме кестените и картофите на бавен огън в малки съдове. Загряваме фурната на 230 градуса и изпичаме ябълката за 15-20 минути. Обелваме кестените и  оставяме настрана. Обелваме после картофите и ги намачкваме докато са топли с преса, като добавяме малко прясно мляко, масло, изпечените обелени вече ябълки и малко сол и пипер на вкус. Загряваме добре незалепващ тиган и поставяме колелцата  от свинското бон-филе до получаване на златисто-кафяв загар от едната страна, след което обръщаме като добавяме и кестените и задушаваме с малко бяло вино. Аранжираме върху канапе от картофено-ябълковото  пюре и заливаме със соса от тигана.