Политико-футболни интриги преди пловдивското дерби

Барека, както му викат местните, интригантствал като твърдял, че Борисов наредил на кмета си Иван Тотев нарочно да им забрани шествието, разказаха фенове на жълто-черните.

Кандидат-политикът Николай Бареков се опита да заформи пикантна интрига с футболен привкус в родния си Пловдив. Ексжурналистът се възползвал от финансовото влияние на ментора си Цветан Василев като спонсор на "Ботев" – Пловдив и пуснал слух сред агитката на футболния клуб, че Община Пловдив нарочно е забранила шествието им преди мача срещу "Локомотив" – Пловдив в събота. Барека, както му викат местните, интригантствал като твърдял, че Борисов наредил на кмета си Иван Тотев нарочно да им забрани шествието, разказаха фенове на жълто-черните.

Интригата обаче стигнала до шефа на ГЕРБ Бойко Борисов. Лично един от тарторите на агитката на Бултрас му се оплакал, че Общината е забранила традиционното шествие на феновете на канарчетата. Борисов обаче веднага открил Тотев, който бил чак в Китай, за да провери случая. Оказало се, че Общината не е забранявала шествието. Единствено от местната полиция имали притеснения да не се засекат двете шествия на Ботев и Локо и да се стигне до напрежение и сбивания. От Община Пловдив официално съобщиха, че не са забранявали футболни шествия.

Тарторите на двете агитки също потвърдиха, че лично Бойко Борисов ги е уверил по телефона, че кметът Тотев не е забранявал шествията им. От своя страна бившия премиер Борисов помолил двете агитки да променят началните часове на шествията, за да няма напрежение преди пловдивското дерби. Така вместо да избоде очите на Борисов, Барека пак изписа веждите на генерала, подиграваха се във Фейсбук фенове на канарчетата. Други пък се заканиха, че ако в събота Николай Бареков се осмели да стъпи на стадиона пак ще го посрещнат с подобаващите викове за женското му поведение.