Баба изверг, убила и изнасилила внучката си, още е на свобода

Крими

13-09-2013, 01:17

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бабата убила 4-годишната си внучка, защото я вбесила с постоянния си рев.

После с ръце разкъсала ануса и влагалището й, за да инсценира изнасилване и да отклони подозренията от себе си.
Близо две години след чудовищното престъпление 59-годишната Маргарита Баракова продължила да отглежда другите си внуци в общинското жилище на улица "Васил Друмев" 5 в Плевен, съобщава "Труд".

Чак през 2008 година, след като разследващите доказали вината, тя признала, че е умъртвила малката Михаела. 

Според обвинителния акт в деня на убийството Маргарита излязла от дома си около 17 ч, преровила уличните контейнери и си извадила бутилка с ракия. Алкохола изпила вкъщи, а когато Михаела се разплакала, бабата я сграбчила и яростно я заблъскала в дървената каса на вратата.

След смъртта на детето, Баракова решила да потули престъплението и разкъсала телцето в областта на половите органи и ануса. Трупа увила в чаршаф и го изхвърлила в контейнер на съседна улица. На другия ден съобщила в полицията, че внучката й е изчезнала.

Голото телце на момиченцето бе открито през ноември 2006 г. на сметището в плевенското село Буковлък. Бабата дала показания в полицията срещу съседа си - епилептика Мартин Цачков, който по-късно бе оневинен напълно.

По-късно  разследващите  установиха кой е истинския убиец на Михаела  - баба й.

На делото в Плевенския окръжен съд бабата се разкая за стореното - направила го, без да иска. Тя остана втрещена от доживотната присъда и помоли за по-леко наказание, за да се грижи за другите си внуци.
Апелативните магистрати намалиха наказанието на 20 години затвор, които старицата трябва да излежи при строг режим в Сливен. Присъдата все още не е окончателна и не е влязла в сила.

Маргарита Баракова още е на свобода.