Величко Конакчиев свален от ефира БНР

Общество

12-09-2013, 13:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

БНР свали от ефир Величко Конакчиев – един от емблематичните гласове на медията.

От месец и половина Конакчиев не води публицистичното предаване "Неделя 150″, а от няколко дни и "Нещо повече".
Решението на генералния директор Радослав Янкулов било съобщено на журналиста във вторник, като му било отправено и предложение да остане на работа в БНР, но само на длъжност "наблюдател". Тази длъжност емблематичният журналист съвместяваше почти 10 години, заедно с ролята на радиоводещ. 

Пред в. "Преса" Конкчиев заявява, че не е съгласен с решението на ръководството и обмисля да напусне БНР. 
Междувременно вчера, в края на пресконференция за „Български пощи“, президентът на КНСБ Пламен Димитров  заяви, че синдикатът ще се бори за връщането на Величко Конакчиев в "Неделя 150", заради статута му на знаков глас на националното радио. Димитров се ангажира с това да „разнищи“ случая, въпреки че Конакчиев не членува в синдиката. Той определи случая като несправедливост, която не трябва да подмината. КНСБ ще се бори за връщането на знаковия за българското радио глас в ефир.
Последният материал, публикуван на сайта на БНР, с негово авторство, е интервюто му с шефа на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов от вчера, 11 септември. Звуковият материал от предаването на страницата на радиото пък е с дата 9 септември.  

Величко Конакчиев работи в БНР от 1981г. и в продължение на 19 години води "Неделя 150″. След отстраняването му от ефир, предаването остава в ръцете на Лили Маринкова и Таня Величкова, които на ротационен принцип водеха и досега "Неделя 150", заедно с Конакчиев.

Според генералният директор Радослав Янкулов, Конакчиев ще продължи да е полезен с опита си на програма "Хоризонт", но е дошло време да се оттегли като водещ.