Бойко похвали Доган

Той е един от най-добрите политици в последните 23 години, обяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов похвали Ахмен Доган. "Той е един от най-добрите политици за последните 23 години. Винаги съм го казвал колкото и да ми е носело негатив това", заяви лидерът на ГЕРБ. В последните дни на управлението си бившият премиер обвини от парламентарната трибуна Сокола в поръчителство на атентат срещу него.
Не вярвам Доган да е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, знаейки какво ще последва. Доган е човек, който може да предвижда, каза вчера Борисов. И допълни: "Най-вероятно предложението е на Станишев". 
"Г-н Пеевски е разбрал, че щеше да бъде използван от БСП и ДПС", каза още Бойко. "Сега, когато панически бягат от него и Станишев, и Местан, ще си направи изводите за какво са го предложили", заяви бившият премиер. Така той се включи в дебата, който Сергей Станишев и Лютви Местан задочно водят в сутрешния блок на Би Ти Ви от понеделник. Разбира се, че предложението е на ДПС, каза Станишев. Ден по-късно уточни, че номинацията е обща. "Няма да споря с г-н Станишев, още по-малко задочно. Решението бе обща политическа отговорност", отсече вчера Местан. Според него става дума за добре премислен сценарий за връщане към казуса, защото протестите са затихнали. Темата е приключена за ДПС, в резултат на публичната реакция Пеевски не встъпи в длъжност", каза Лютви Местан.
Двете последователни интервюта на Генка Шикерова и Константин Караджов със Станишев и Местан рязко вдигнаха рейтинга на сутрешния блок на Би Ти Ви. Новите водещи изпревариха бившите си колеги, сега конкуренти в "Здравей, България" на Нова ТВ Ани Цолова и Виктор Николаев. Политическият мач се прехвърли в ефира, коментираха депутати от всички партии. Цял ден вчера те коментираха надреварата между двете сутрешни предавания и гадаеха как ще продължи конкуренцията между тях. Във форумите пък вървеше слухът, че Би Ти Ви е собственост на Пеевски. С такива обвинения зрител дори нападна водещите в ефир вчера. Шикерова му обясни, че телевизията няма нищо общо с депутата от ДПС.
По повод подобни спекулации във форума на сайта на телевизията от Би Ти Ви отговориха на потребителите си, че става въпрос за "черна акция". "И това е само част от по-голям сценарий, който цели да дискредитира всички честни медии в България, които показват на зрителите истината такава, каквато е", пишат от телевизията. И припомнят, че bTV е собственост на Central European Media Enterprises, в която основен акционер е американската компания Time Warner. 
"Тази сутрин" с Шикерова и Караджов отново е най-гледаният сутрешен блок в телевизиите, сочат данните на националната система ГАРБ за 10 септември. Предаването е привлякло над 230 000 зрители срещу 193 000 за "Здравей, България" по Нова ТВ. На 9 септември преднината на Ани Цолова и Виктор Николаев е била 11 000 зрители. Още по-голяма е разликата в блоковете за аудитория 18-49 години, в която bTV "Тази сутрин" достига близо 36% дял спрямо 24% за "Здравей, България" по Нова ТВ, сочат измерванията на ГАРБ. Младите (18-34 г.), също избират сутрешния блок на bTV (аудиторен дял 33,7%), докато конкурентното предаване отчита близо 28% дял. При жени от 25 до 54 г. делът на bTV е 37% спрямо 23,5% за Нова ТВ.