Борисов летял до Луната и обратно

Най-доброто от печата

11-09-2013, 05:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Общият брой полети при управлението на ГЕРБ са 1810 към в 949 дестинации

Приблизително 666 000 км е летял бившият премиер Бойко Борисов на крилете на правителствения Авиоотряд 28 от 2011 до 2013 г. Председателят на парламентарната комисия, която се занимава със случая, Венцислав Лаков /"Атака"/ изчисли, че това е близо 17 пъти обиколката на Земята по екватора или почти едно отиване и връщане до Луната. 

 

Приблизително 666 000 км е летял бившият премиер Бойко Борисов на крилете на правителствения Авиоотряд 28 от 2011 до 2013 г. Председателят на парламентарната комисия, която се занимава със случая, Венцислав Лаков /"Атака"/ изчисли, че това е близо 17 пъти обиколката на Земята по екватора или почти едно отиване и връщане до Луната. По негови данни горивото за полетите, които са общо 267, е струвало над милион и половина, а при средна скорост от 750 км/ч Борисов е прекарал 37 денонощия във въздуха и е летял средно веднъж на два дни. Общият брой полети при управлението на ГЕРБ са 1810 към в 949 дестинации, стана ясно още вчера. Издръжката на целия Авиоотряд 28 пък е била почти 33 млн. лв. Две заседания преди работата на комисията да бъде прекратена обаче, все още не е ясна целесъобразността на повечето полети на Борисов и министрите му, както и списъците на хората, пътували с него. На изслушване пред депутатите се яви и бившият военен министър Аню Ангелов. По негови думи до него не стигала информация за целта на полетите, нито за пътниците.
Комисията е поискала от външния министър Кристиан Вигенин да се изяснят причините за полети до Щутгарт, Токио и Пескара /Италия/. До края на месеца се очаква и резултатът от одита на Сметната палата, която проверява финансите на авиоотряда. От него ще стане ясно дали всички суми по търговските договори са платени. Според Ангелов всички полети са коректно изпълнени и няма нарушение на закона. Междувременно Лаков съобщи, че между първия и втория тур на изборите в края на 2011-а година, когато Борисов няколко пъти е летял най-вероятно с цел предизборна агитация, на самолета с него е бил и футболистът Христо Стоичков.