Зелето, Стъки и Трико се събират в Балчик

Спорт

10-09-2013, 12:03

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Функциите на тримата ветерани – футболисти обаче ще бъдат много различни

Трима емблематични футболисти, играли в бургаските Нефтохимик и Черноморец, може да се съберат отново, но този път в Балчик. Отборът от Североизточната ”В” футболна група след дни ще открие страхотен нов стадион, разположен в курортния град.

Функциите на тримата ветерани – футболисти обаче ще бъдат много различни. Марин Петров в момента играе в отбора, като е един от футболистите с най-голям авторитет и опит, в който предава своите умения на по-младите си съотборници. До няколко дни се очаква и отговорът на Траян Дянков, който е получил специална покана да се включи в отбора и да помогне за неговото възраждане. Дянков, който игра дълго в Черноморец  Бургас смята да запише наесен треньорски курс и след време да се посвети на треньорската професия.

Емил Тодоров – Зелето, който единствен от тримата е роден в Бургас, приключи кариерата си именно в Балчик, но и се установи там, като успешно се захвана с частен бизнес. В момента той стопанисва голям хотел и ресторант с морски специалитети на самия кей в курортното градче. Почти всяка седмица при Зелето отсядат елитни отбори, които играят мачове в региона. Той ги посреща с  отлични условия за почивка и тренировки, както и с морски вкусотии, които предизвикват само положителни отзиви.

Съвсем наскоро Емо посрещна над 40 гости от SOS детски селища България, които честваха 20 години от създаването на програмата в подкрепа на децата в нужда. На официалната вечеря по случай празника присъстваха гости от Германия, кмета на града, както и футболната легенда Красимир Балъков, който е посланик на ФИФА за SOS селищата у нас.

След броени дни отборите на Хасково и Банско ще отседнат при бившия футболист за мачовете си в Каварна и Добруджа. През другата седмица пък се очаква столичните железничари да изберат Балчик за мачовете си с Черно море за първенството и Калиакра за Купата. На няколко пъти вече местните Нефтохимик и Черноморец са ползвали услугите на винаги усмихнатия си съгражданин, който е готов да ги посрещне по всяко време и да помогне с каквото може.

Тримата футболисти ще бъдат заедно и на стадиона за домакинските мачове на местния тим, но докато Марин и Траян ще водят битка на терена, Емо ще ги подкрепя от трибуните. След мачовете обаче със сигурност тримата ще се съберат, за да изпият по бира с пържен сафрид или калкан в морската кръчма на Зелето.