Мехмедали Гази „управлява“ Община Котел

Общинският председател на ДПС – Котел Мехмедали Зейнал Гази стопанисва огромна част от общинските земи в региона и никой не знае колко точно декара има Общината.

Това споделиха жители на Котел, съобщава Югоизток info. Освен шеф на местното ДПС, Мехмедали Зейнал Гази е и зам.-председател на Общинския съвет. Справка на сайта на Община Котел сочи, че той е с основно образование и е земеделски производител. Председател е и на Комисията по общинска собственост, жилищна, стопанска и инвестиционна политика, оперативни и други програми и проекти.

Миналото лято икономическа полиция е извършила проверка по сигнал, че апетитни терени на Общината не са включвани в официалните търгове, а ги взимал Мехмедали Гази. Негови близки и самия той се водят като земеделски стопани.

Освен това, според местните хора Гази „коли и беси“ в Общината, разпорежда се с обществените поръчки и търгове. Местния ДПС-шеф има къща в центъра на Котел, която смята да превърне в къща за гости по програмите за селски туризъм и така лично да се облагодетелства от предимството да е председател на комисията, която разглежда кандидатите за финансиране.

За никого в Котел не е тайна и слабостта на Гази към нежния пол. Точно с това местните хора си обясняват, че в Общината се назначават предимно жени. Връзката му с шефка на важна общинска структура отдавна се набива в очите на хората, разказват местните. Съпругът на въпросната дама пък поддържа компютърната система на общинската администрация, а паметливи граждани припомнят, че преди време той е бил в следствения арест 90 дни заради обвинения за производство на фалшиви пари и изготвяне на документи с невярно съдържание.