Подкрепление за прокурорите по границата

Най-доброто от печата

10-09-2013, 06:27

Снимка:

Монитор

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бум на делата срещу емигранти и каналджии

 
Откриха три нови пункта в Бургас
Три пункта за престой на бежанци са открити в Бургаска област, предаде БНР. Те се намират в граничната зона на Малко Търново и на пристанищата в Царево и Бургас.

 

“В пунктовете за временен престой бежанците ще получават първа помощ, ще се установява и самоличността им”, каза областният управител на Бургас Павел Маринов. “Лагери няма. Има пункт за първоначален прием на бежанци и те се намират в Малко Търново, Бургас и Царево. На тези места имат предвидени ГКПП, на които се установява самоличността на лицата, които преминават границата, и на същото място трябва да бъдат организирани пунктове за приемането им”, добави Маринов. След 24-часов престой в пунктовете за временно настаняване бежанците ще бъдат изпращани в действащия център в ямболското село Бояново.
 
МВнР призова: Напускайте Сирия веднага
Министерството на външните работи предупреди българските граждани да напуснат Сирия при първа възможност. В съобщение се казва, че поради крайно влошената ситуация в сигурността в страната Министерството на външните работи на Република България отправя за пореден път официално предупреждение към българските граждани - да напуснат страната при първа възможност. Предвид продължаващата дестабилизация на обстановката и критично нарасналата заплаха за сигурността, след многократните предупреждения за напускане на страната, отправени от МВнР чрез българските медии, всяко оставане в Сирия ще бъде изцяло на отговорността на всеки гражданин.
 
ПРОФ. ДИНКО ДИНКОВ, УНСС: България не трябва да бърза с позиция
България не трябва бързо да се определя и трябва да се ръководи от собствените си интереси. Това коментира вчера пред медии проф. Динко Динков от катедра „Международни отношения” на УНСС.

 

„Кризата в Сирия има глобални измерения. Очевидно тя е един етап от развитието на отношението към Иран и към иранската ядрена програма. САЩ и Русия полагат много усилия да намерят допирни точки, засега те не са много. Не може да се пренебрегне обстоятелството, че те са важни фактори в развитието на процесите в Близкия изток, в района на Персийския залив, в частност Сирия. За Русия Сирия е страшно важна. Сирия е единственият подстъп за Русия към Средиземно море. Това е стратегически важно, Русия сигурно добре си осъзнава интересите и си ги преследва”, обясни проф. Динков.

 

„Сирийската криза събира в себе си много от проблемите на близкоизточния район – отношенията между Израел и Арабския свят, между исляма и други вероизповедания. Трябва да се отбележи и сблъсъка между интересите на Иран и Турция. Това са две сили, които имат много сериозни амбиции, забелязва се нарастващото им самочувствие. Те винаги са делели мегдана в този район. Обърнете внимание на категоричната позиция на Турция по отношение на режима в Сирия”, добави той.