Изпитани рецепти от народната медицина

Животът

10-09-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Вижте ги!

Не всички хора имат доверие на народната медицина, но тя може да ни помогне в лечението на много заболявания, пише bilka.info. Вижте няколко изпитани рецепти, които гарантирано ще ви избавят, ако имате някои от следните проблеми:

При наличието на херпес, направете компрес с червено вино на засегнатото място или наложете с люспа от черно грозде.

При лабилна нервна система се смесват и нарязват на ситно 1 корен­че дилянка, 2-3 стръка мащерка, 1 стрък мато­чина, 1-2 стръка коприва. Билките се заливат с 3 чаени ча­ши вода, варят се 15-20 минути и отварата се прецежда. От нея се приема по 1 к.ч. сутрин, обед и вечер. Пие се студена.

Ако страдате от ларингит и гласът ви е пресипнал, в малко вода сварете 1 чаена лъжичка анасон за 5 минути. Добавете 1 супена лъжица лайка и в момента, в който кипне свалете от огъня. Прецедете и правете гаргара с течността. Тази рецепта може да се прилага и при катар на горните дихателни пътища.

Ако ви мъчи колит направете смес от 1 кг. мед, 125 гр. маргарин или краве масло и 1 винена чаша смлян на прах жълт кантарион. Разбъркайте добре съставките и приемайте от сместа 3 пъти дневно по 1 супена лъжица половин час преди ядене.

За лечение на бронхит 1 чаена лъ­жичка ко­рени бял оман се накисват в 1 чаена чаша студена вода за 10-12 часа. След това настойката се прецежда и се изпива на 2 пъти за 1 ден.