Първосигнални и нетактични! Такива са мъжете

След дъжд качулка! Това е поведението на мъжете!

Казват, че жените мислят със сърцето си, а мъжете са рационални и мислят с главата си, що се отнася до вземане на решения. Ако трябва да сме честни, сред женското съсловие има и от двата типа хора, но сред мъжете почти не се намират такива, които са подвластни на емоции за сметка на разума. Да не кажем, че за повечето от тях принципът: "След дъжд качулка!" важи с пълна сила.

Eто няколко примера:

1. Преместването
Какво се случва, ако ви предложат много добра работа, която ще е от полза за кариерата ви, но се налага да се преместите, т.е. да се разделите с половинката си? Казвате му, че трябва да поговорите, обяснявате му ситуацията и най-вероятният отговор, който веднага ще изстреля, е: “Супер, мило, много добра възможност е това!”. Вие прехапвате език, очите ви се пълнят със сълзи и започвате да мислите какво ще сложите в куфара си. Но, знаете ли? Когато започнете наистина да си опаковате нещата и да преглеждате обявите за наеми в новия град, тогава той ще дойде с подвита опашка за да каже „Трябва ли наистина да го правиш? Не искам да заминаваш!”

2. Промяна в плана
Отново в този дух, да речем, че ви повишават в сегашната ви работа, но трябва да работите много повече и да пътувате. Веднага ще получите обичайното: „Поздравления! Толкова се гордея с теб! Заслужаваш го!”. Но, след седмица, две на новата длъжност, когато срещите ви намалеят до веднъж на десет дни, ще започнат среднощните смс-и от типа на: „Вече почти не се виждаме! Липсваш ми”.

3. Да прекарате празниците отделно
Всичко между вас е наред и се виждате постоянно, излизате с приятели и ходите на романтични уикенди, но идват Коледните празници и всеки от вас до сега е празнувал със семейството си. Тъй като още не живеете заедно и не сте близки с неговите „мама и татко”, решавате да му се извините, че се налага да го изоставите за празниците и да се приберете при семейството си. Той веднага хвърля в лицето ви отговора: „Няма проблем, разбирам те напълно!” . Речено сторено. Прекарвате си чудесно вкъщи, почивайки и хапвайки на корем от най-вкусните неща, които майка ви забърква, а цялата рода се радва да сте пак всички заедно. Мъжете просто не осъзнават, колко тъжни могат да се почувстват, ако ги изоставите на такива важни дати, до момента, в който не се случи. Така може да прекарате първата Коледа от връзката ви отделно и той ще усети липсата на любимото си момиче, когато се озове на масата с роднините си. Тогава ще започне чат офанзивата, в която смс-ите ще бъдат предимно със съдържание: “Леле, майка ми какъв кекс е направила! Трябваше да си тук за да го опиташ!” или „ Щях да се чувствам много добре, ако беше до мен сега!”

4. Заспиване без гушкане
Отивате му на гости за вечеря и оставате да преспите у тях. Той е изтощен след дълъг работен ден и освен това трябва да става рано. Лягайки си, веднага го виждате да заема позицията „заспивам на секундата” и нищо не може да се направи по въпроса. Може да искате секс или дори само гушкане, но ще го оставите да се наспи, защото ви е кофти, че няма да си почине. На сутринта, когато станете да се облечете за работа, идва закъснялата реакция: „Чакай малко, къде тръгна? Не можах даже да те гушна”. И, много от нас биха го застреляли с репликата: „Да беше помислил за това снощи!”

5. Вечеря отделно
Той ви казва, че ще закъснее от работа и настоява да не го чакате за вечеря. ОК! Хапвате и се излягате пред телевизора, очаквайки работохолика да се прибере. Чува се отваряне на врата, той влиза, хвърля си якето и отваря хладилника. Сяда на масата и ви поглежда от онези големи тъжни очи, прошепвайки: „Мило, ела моля те да ми правиш компания!”

6. Среща с бивше гадже
Та, значи... бившата на твоя пич звъни и му предлага да пият по едно за доброто старо време. Той ви казва, че смята да отиде и е абсолютно нормално и безобидно, все пак те си остават приятели. В този момент той практически не влага нищо в решението си. Дори не се замисля! В крайна сметка, защо да не пие по едно след работа с нея, след като наистина няма никакви останали чувства? И така, по време на скучния разговор със старата си изгора, той започва да мисли за милата, добра и толкова разбрана приятелка, която е оставил вкъщи сама, а тя не е казала или направила нищо за да го спре. Затова веднага се прибира и ви среща с думите: „Ех, колко те обичам! Изобщо не се разсърди, че ще излизам с нея, толкова си зряла и ми вярваш. Искаш ли да отидем някъде за уикенда, само двамата?”

7. Спите отделно
Прибирате се вкъщи и се обаждате на г-н. Любовника, за да му съобщите радостната вест, че сте решила да сготвите вечеря за двама ви. Веднага след работа, той се отбива директно у вас. Преструвате се, че гледате нещо по телевизията, докато се гушкате и си говорите смешки. Може и да пропуснете десерта, отдавайки се на забава в спалнята, но след това той ви сервира в очите: „Аз ще вървя вече, че стана късно”. В главата ви звучи едно мощно и продължително „Моляяяяяя!?”, но все пак не искате да го го принуждавате да прави нещо против волята му и се съгласявате с него без излишна драма. Да, но минават няколко седмици, в които все се разминавате и спите отделно, след което той ще проумее: „Някак ми липсва чувството да се будя до теб!”. Еми, естествено, че ще ти липсва! Ха!

8. Ваканциите
Всеки път, когато планирате почивка някъде, гаджето ви прави планове от сутрин до вечер как да си запълни деня. Мъжете не си падат много по безделно търкаляне на плажа или спа масажи. Затова, той доста често ви зарязва в хотела или с приятелки на разходки, докато с останалите самци играят футбол, карат сърф или дори просто цакат карти и табла! Така, почивката си минава, а вие почти не си обръщате внимание. Когато се приберете вкъщи, няма да мине много време и той ще усети, че не сте оставали насаме, откакто заминахте за тази ваканция. Следващия път, ще отидете някъде само двамата!

Такива са мъжете! Първосигнални и нетактични! Те винаги осъзнават реалната ситуация, чак когато тя е факт. Не приемайте всичко твърде лично и се научете понякога просто да не обръщате внимание на „невежеството” им.