Малина се жали на Сената в САЩ заради отказана й виза

Булевард

09-09-2013, 20:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Чалгаджийката беше планирала турне в Америка и даже продала билетите, но от посолството отрязали - че чалгата не е изкуство

 

Българи, които живеят в САЩ и са си купили билети за неосъществилите се концерти на Малина, подготвяли гневна петиция до Сената, съобщава Бесове.бг. Поводът за петицията е отказът на посолството на САЩ у нас да издаде виза за изпълнителката. Малина беше подготвила голямо задокеанско турне, но си остана в България, а почитателите й с билетите за концертите. Певицата е силно разочарована, защото смята, че е дискриминирана. "Толкова години отказвам това турне и накрая, като се съгласих, се оказа, че съм персона нон грата и не мога да отида. Защо за пакистанци, индийци и други народи няма проблем да си извикат някой изпълнител и да го срешат, а за нас има" - ядосала се Малина. - "И не става дума само за мен, става дума за една сериозна дискриминация върху фолкпевците и целия жанр. Кои са тия чиновници в посолството, които решават кое е изкуство и кое не? Кой пее обществено значими неща и кой не? Кой участвал в социалния живот и имал принос към него и кой не."
Предлогът, по който й била отказана работна виза е, че тя не твори обществено значимо изкуство и няма принос в социалния живот и инициативи. Малина съзряла заговор срещу фолка като цяло и заявила, че щом в България фолк се слуша от над 40 процента от населението, значи е изкуство. "Обидена съм не само заради себе си, но и за други колежки, които също не ги пуснаха", допълва Малина. От Канада й издали виза и планираните там концерти през октомври ще се състоят.