Петков бесен на Станишев

Политика

09-09-2013, 09:39

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Националният партиен съвет на БСП останахме без оценка на 100-те дни на правителството на Пламен Орешарски, което се случва за първи път от 23 години"

Бившият депутат от БСП и вътрешен министър Румен Петков критикува остро ръководството на БСП и председателя му Сергей Станишев.  "Националният партиен съвет на БСП останахме без оценка на 100-те дни на правителството на Пламен Орешарски, което се случва за първи път от 23 години", заяви Р.Петков пред агенция Фокус. Той е изключително възмутен от назначението на човек без ден трудов стаж за консул на България във Франкфурт.

 

"Външният министър Кристиян Вигенин, изключително редовен и почтен човек, ще влезе в историята като министъра, който е назначил на ключов пост във Франкфурт дипломат, който няма нито един ден трудов стаж, не само във Външно министерство, а въобще няма и един ден трудов стаж. В историята обаче Вигенин ще бъде човекът, който е направил назначението, а не този, който го е накарал, в случая - Сергей Станишев. Като се правят такива назначения, не трябва да се чудим защо ни атакуват. Политическата отговорност в случая Станишев я изсипа на Кристиян Вигенин, остави горещия картоф в ръцете му и се оттегли настрани”, каза Петков.

Самият Станишев нямаше нито ден трудов стаж освен в партията, преди да стане министър-председател през 2005 година.