9 септември: Марс&Сатурн -доброволни ограничения

Хороскоп

08-09-2013, 17:18

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новолуние в Дева: Ден, година храни

Слънце в Дева, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня - 9 септември
Седмицата ще започне под въздействието на изразения  конфликт между Марс и Сатурн. Той описва растящо напрежение както в личните, така и в международните отношения, тъй като въоръжените сблъсъци и конфликтите са обичаен ефект от обмена между двете планети, които обичат да решават спорните ситуации не с дипломатически средства, а чрез натиск и принуда. Това със сигурност не е добра прогноза за Сирийската криза, както и за останалите огнища на военно напрежение по света. Евентуален конфликт би бил продължителен и с особено тежки последици.

Блокиране на инициативите и желанията, съпроводени с липса на възможности да действаме така както ни се иска, пораждат раздразнението и гнева, които обичайно съпътстват конфликта между двете планети. Особено осезаемо ще почувстваме това в понеделник, когато Луната ще добави личен и немалко драматичен нюанс на преживяванията ни. Гняв и ревност, собственически мотиви, както и материални интереси и претенции могат да породят откровена агресия и желание за отмъщение. Дори и без подобни "емоционални отклонения", хора и обстоятелства вероятно ще застанат на пътя към желаните цели, а малцина имат потенциал да проявят нужния стоицизъм, находчивост и упорство, за да прескочат бариерите или да се проврат през тесния процеп на ограничените възможности.

Вероятно много от ситуациите и обстоятелствата, с които ще се сблъскаме сега са в резултат на събитията и постъпките ни в края на април и началото на май 2013г. При това, ако тогава сме успели да неутрализираме или заобиколим ограниченията е възможно сега да почувстваме още по-голям натиск. Възможно е също, да се изправим пред последствията от тогава допуснати грешки  и неизяснени спорни ситуации. Става ясно, че можем да намалим ефекта на поражението само с цената на доброволни ограничения и приемливи жертви. А загубите, макар и предизвестени, отприщват вълна от агресия, особено у тези, които не са свикнали да губят и разчитат на авторитета и силата си. Затова не се поддавайте на провокации и избягвайте агресивно настроени личности и групи. Конфликтният обмен може да ни сблъска и с по-възрастни роднини, представители на официалната администрация и органите на реда, както и остра конфронтация с авторитетни фигури в обкръжението ни.

Най-добрият начин да се справим с тази разрушителна енергия е да проявим търпение, въздържание и самоконтрол. Импулсивния бунт срещу правилата и ограниченията няма да завърши в наша полза. А и понякога е добре да се лишиш от малко, за да не загубиш повече. Тежката, неблагодарна работа и голямото физическо натоварване също са подходящ начин да дадем позитивно направление на енергията, особено когато благодарение на тях ще свършим най-после онова, което дълго сме отлагали. Те обаче носят и опасности за здравето, поради свръхнатоварване, травми и нещастни случаи, затова бъдете разумни и предпазливи. особено при работа с остри предмети, лесно запалими вещества и по време на шофиране. Технически неизправни превозни средства, неспазването на ограниченията и правилата за движение може да стане причина за тежки катастрофи, а и контролните органи в такъв момент обикновено са безкомпромисни.

Периодът е особено опасен за възрастните хора, хронично болните и тези които боледуват от остри инфекции. Осезаемо напрежение ще почувстват и всички с рождени аспекти между Марс и Сатурн, както и тези които имат Слънце, Асцендент и важни лични планети в 5-10 гр. на фиксираните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Денят със сигурност не е подходящ за делови преговори, покупки, празненства и романтични срещи. Неразрешените проблеми, напомянето за дългове и отговорности, както и суровите претенции на околните ще бъдат повече от изчерпващи. Осигурете си пълноценна почивка във вечерните часове. Вторник, сряда и четвъртък ще ни донесат достатъчно позитивни възможности.