Отличен 6 на властта по популизъм писа Цачева

Политика

06-09-2013, 11:56

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Тя поздрави жителите на Белене за 49 годишнината от обявяването му за град

В сутрешния блок на бТВ Цачева заяви, че с организирането на т.нар контрапротест, властта отнема едно от малкото останали права на опозицията и на недоволните от управлението - това да изразят недоволството си.Тя подчерта, че протестите трябва да останат мирни, но заклейми протестния туризъм. Този туризъм обаче демонстрираха както управляващите, така и опозицията от ГЕРБ, които също се отчетоха преди ден с няколко автобуса, докарали симпатизанти на Борисов в София.

На въпрос за това каква оценка тя би дала на правителството, след като вчера Бойко Борисов писа двойки на министрите, Цачева беше категорична „По шестобалната система, имат отличен „6" по популизъм".

По отношение на казуса със Сирия, Цачева повтори становището на ГЕРБ, че българската позиция трябва да е ясна и ангажирана с конфликта. Преди дни, президентът и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ, Росен Плевнелиев заяви, че неговата позиция за близкоизточния конфликт съвпада изцяло с тази на президента на САЩ, Барак Обама и този на Франция Оланд, което медиите разтълкуваха като подкрепа за военни удари срещу Дамаск. По-късно от Дондуков 2 се разсърдиха и обвиниха журналистите, че не са разбрали държавния глава.

Бившият председател на НС подчерта също така, че през есента предстоят промени в държавата и категорично отхвърли слуховете, че БСП и ГЕРБ могат да тръгнат към коалиция.