"Звезда" спира "Газпром" за Левски

Газовият гигант се ориентира към сръбския гранд

Сръбският гранд Цървена звезда е на път да се превърне в сериозна пречка за очакваните инвестиции от страна на "Газпром" в Левски. Вестник "Народне новини" съобщи, че руската енергийна компания иска да купи клуба от Белград, на който е спонсор през последните години.

Ако сделката се осъществи, не е ясно дали "Газпром" изобщо ще инвестира в "сините" от София, чийто собственик Тодор Батков продължава да се надява на сериозна руска финансова инжекция. Наскоро адвокатът отново пътува до Москва за разговори с ръководството на компанията, пише "Сега".

Любопитното е, че освен "Газпром" интерес към Цървена звезда проявява и милиардерът Сюлейман Керимов, собственик на Анжи (Махачкала), който наскоро сви драстично инвестициите си към този клуб.

Според изданието руските инвеститори имат интерес и към другия гранд от Белград - Партизан, който не е в добро финансово положение. Кандидатите вече са проверили с какви имоти разполага Партизан, след което ще решат дали да излязат с предложение за неговото закупуване.