Първите 100 дни на Орешарски: Освободихме хората от страха

Политика

04-09-2013, 17:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Орешарски обеща да представи и конкретен отчет, както и информация за първите 100 дни на правителството

 През първите 100 дни освободихме страната от страха. Това може да го чуете навсякъде по улиците, сред бизнеса, сред гражданите.

Това заяви премиерът Пламен Орешарски след участието си в блиц-контрола пред депутатите.

Орешарски обеща да представи и конкретен отчет, както и информация за първите 100 дни на правителството, инициирани и в процес на изпълнение на различни етапи. Орешарски отбеляза самокритично, че не е успял да убеди една част от българското общество, че работи в негова полза. "Да се надяваме да направим това в следващите 100 дни", допълни той.

За БОРКОР премиерът каза, че тази служба има същата ключова задача, стояща и пред правителството, макар и в аналитичен план - борба с корупционните проявления, особено на по-висшите етажи на властта. На въпрос по какви критерии е назначен новият ръководител на агенция "Митници" Орешарски подчерта, че той няма нужда от особена предварителна концепция за поста, защото задачата е една - да подобрява събираемостта на приходите и да пресича контрабандни канали. След седмица-две той обеща съдействие новият митнически директор да представи пред медиите своите планове за работа. По отношение на структурата на специалните служби и специалното място на БОРКОР, Орешарски подчерта, че няма индикации вътрешният министър Цветлин Йовчев да проявява последователност в политиките, водени досега в организационен план.