Йовчев стана председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията

Политика

04-09-2013, 17:29

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Правителството направи промени в състава на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, които се налагат от новата структура на Министерския съвет, съобщиха от правителствента информационна служба.

За председател на Комисията е определен вицепремиерът и министър на вътрешните работи, а за заместник-председател – вицепремиерът и министър на правосъдието.

 Членове са министрите на финансите, на образованието и науката, на здравеопазването, на икономиката и енергетиката и на регионалното развитие, председателят на ДАНС и секретарят на Съвета за координация при управлението на средствата от Европейския съюз.

Комисията подпомага изработването и провеждането на държавната антикорупционна политика като анализира проявите на корупция и конфликт на интереси и предлага политики за превенция и противодействие срещу тях, анализира действащите нормативни актове за наличието на разпоредби, създаващи условия за проява на корупционни практики и предлага промени в тях, изготвя стратегически документи, координира и контролира тяхното изпълнение и др.