4 септември: Да бъдем дискретни!

Слънце в Дева, Луна в Лъв - Дева

Денят преди новолунието по правило е емоционално натоварен, поради естествената склонност да се финализират процесите и състоянията, преживени през последните седмици. Прощаването с миналото често предизвиква малки или по-големи душевни катарзиси, които в същността си следва да бъдат освобождаващи. Затова вместо да потискаме чувствата си би било добре да ги анализираме, а където е уместно -да ги споделим. И най вече тези, които отчаяно се мъчим да прикрием като гняв, ревност, обида или огорчение. Така ще можем да пристъпим в новият лунен месец без товара на емоционалния багаж на миналото.

Споделяйте чувствата си, но се споделяйте тайните си. Бъдете дискретни и не разпитвайте околните за теми които дълбоко засягат съкровени моменти от личният им живот. Днес това ще се приеме като груба намеса, а и вероятността лесно да се забъркаме в сплетни и интриги е съществена. Избягвайте също личности които разчитат на чуждото съчувствие. Ако не станете жертва на манипулация , то в най-добрият случай ще се почувствате емоционално и психически изчерпани.

Работа и бизнес
Денят е предназначен за приключване на текущите дела, като в някои случаи е възможно това да доведе и до прекъсване на делови взаимоотношения. Категорично избягвайте нови делови предложения. Макар и примамливи, те могат да се окажат съвсем илюзорни. Обстоятелствата и без това ще ни предложат възможност да се разделим с някои свои илюзии по отношение на действително съществуващи възможности.

Здраве, хранене и красота
Щадете силите си и не се напрягайте излишно. Ще се нуждаем от значително повече време за да се възстановим след физическо или психическо напрежение. Погрижете се за хигиената както на пространствата които обитавате така и на тялото и душата. Менюто следва да е съвсем леко, а онези които имат възможност да проведат диета или лечебно гладуване ще направят добра инвестиция във физическото и психическото си благосъстояние.