Банско е номиниран за най-добър световен ски курорт в престижен конкурс

Региони

31-08-2013, 17:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Банско е номиниран за участие в конкурса "WordSkiAwards" за най-добър световен ски курорт, съобщиха от пресцентъра на община Банско. Общо 21 държави са номинирани за участие в престижния конкурс. Те са избрани измежду 80 държави с развити ски курорти. Номинираните курорти ще бъдат оценявани по четири критерия: най-добър ски резорт, хотел, бутиков хотел и шале (малки семейни хотели, вили или хотели, обзаведени в стил „шале”). Измежду номинираните държави са още Швейцария, Швеция, Австрия, Русия, Япония, Германия, Финландия и други. В категория най-добър ски резорт България ще бъде представена от курортите Банско, Пампорово, Боровец и Витоша.

Победителите в престижния конкурс "WordSkiAwards", който е обявен за „Оскарите на туристическата индустрия”, ще бъдат определяни чрез онлайн гласуване, което вече е започнало. Банско също започна работа в тази насока, като курортът на югозапада може да бъде подкрепен от всеки фен чрез Facebook профила си. Спечелилите приза ще бъдат наградени на встъпителна церемония по награждаването, която ще се проведе на 16 ноември в австрийския курорт Китцбюл, който е домакин и партньор на събитието.

Целта на конкурса е популяризирането на ски туризма и стимулиране интереса на туристите към зимните курорти. В момента на туристическия пазар в световен мащаб са регистрирани общо 2 000 ски курорта и над 6 млн. хотелски легла.

Община Банско приканва всички фенове на зимните спортове да гласуват за любимия си курорт.