Мъж и жена, живели заедно 71 години, починаха в един и същи ден

Животът

31-08-2013, 11:02

Снимка:

www.sxc.hu

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Семейството отгледало пет деца и се радвало на 18 внука

Семейство от щата Илинойс, САЩ, което през юни тази година отбеляза 71 години съвместен брак, си отиде от живота в рамките на няколко часа в един и същи ден. Двойката е отгледала пет деца и се радвала на 18 внука, съобщава АВС.

Робърт и Нора Виандс се оженили през 1942 година, мъжът бил в дистрибуторския бизнес, обичал да лови риба и да работи в градината. Съпругата му работела като треньор по аеробика и обичала да залага малки суми в казината.

Поради напредналата си възраст, двамата били настанени в дом за стари хора. Робърт страдал от болестта на Паркинсон, докато Нора нямала сериозни оплаквания от здравето си.

Преди няколко дни обаче на 92 години Робърт починал малко след полунощ, а само петнадесет часа по-късно от живота си отишла и 88-годишната Нора, пише БЛИЦ.

Според техните деца, двамата съпрузи са били неразделни от години, давали са си кураж да издържат на изпитанията на живота през всичките 71-години съвместен живот. Сега двамата съпрузи ще бъдат погребани един до друг на гробище в Чикаго.