Интензивно е движението на българо-сръбската и българо-турската граница

Региони

31-08-2013, 08:36

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Остава забавено преминаването на българо-сръбската граница през ГКПП-Калотина, заради засиления трафик от Турция през България към Западна Европа.

През последните две денонощия осезателно е засилен трафикът на преминаващите леки автомобили от Турция през България към страните от Централна и Западна Европа, заради завръщането на гастарбайтерите от Турция. Има образувани километрични колони от изчакващи моторни превозни средства. Очаква се през почивните дни увеличаване на трафика. За улеснение на водачите,пътуващи от България за Сърбия, се препоръчват маршрутите през ГКПП - Брегово, ГКПП - Връшка чука и ГКПП - Стрезимировци. 
"Основният поток е от транзитно преминаващи турски граждани, които се прибират към Западна Европа, вследствие на приключването на отпуските. ГД "Гранична полиция" е създала организация и ГКПП "Калотина" работи с пълния си капацитет. По същия начин е създадена организация и с пълния си капацитет работят и останалите три пункта на българо-сръбската граница – "Връшка чука", "Брегово" и "Стрезимировци". На тях към момента няма натоварване и чакащи автомобили. Препоръката ни е – българските граждани и граждани на други страни, да ползват и тези пунктове, където преминаването към момента е по-улеснено", съобщава главен комисар Захарин Пенов. - "Полагаме всички усилия за облекчаване на режима на ГКПП "Калотина" и пунктът функционира с целия си капацитет. Поддържаме контакти със сръбските гранични власти – сръбският пункт "Градина" също работи с пълен капацитет, но среща затруднения с поемането на изходящия трафик от България".
Интензивно е движението на българо-турската граница. Най-натоварен е трафикът през ГКПП "Капитан Андреево”". 
По пътя за българо-гръцката граница се извършват ремонтни дейности по строителството на автомагистрала "Струма" като маршрутът по посока Петрич - Кулата се пренасочва през Марино поле – Чучулигово - Кулата. Движението е урегулирано с необходимите пътни знаци и табели. Временната организация и безопасността на движението за този етап е за периода до 12 септември 2013 г. Временно въведени ограничения има на пътя ІІІ-106 Благоевград - ГКПП Станке Лисичково заради превантивен ремонт; на път І-1 София-Кулата от км 426+110 до км 435+370 през светлата част на деня ще бъде затруднено за движение на МПС. Изградена е временна организация на движение. Ограничението ще продължи най-късно до 2 октомври 2013 г. Пътуващите към и от Гърция могат да използват път II-19 към и от ГКПП-Илинден. 
Фериботите по река Дунав се движат по график.