Рекорден брой посетители на Видинския панаир

Региони

31-08-2013, 07:30

Снимка:

Община Видин

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Над 80 производители, търговци и занаятчии от Видинска област и цялата страна, както и от Сърбия и Румъния участват в тазгодишното издание на панаира.

 

Повече от 20 000 души още преди полунощ преминаха през входа на Видинския панаир 2013, съобщават от пресцентъра на Община Видин.
Панаирът беше открит снощи с празнична програма. На панаирната сцена първи излязоха духовият оркестър и мажоретният състав на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които ще представят Видин на престижен международен фестивал в гр.Бьозел, Германия следващия месец. Директорът на училището Любомир Миланов благодари на видинския кмет Герго Гергов за финансовата подкрепа от страна на общината, необходима за участието на учениците във фестивал-конкурса „Музикална Европа“. 
Множеството от хора посрещна с аплодисменти градоначалника, който обяви официално Видинския панаир 2013 за открит. Кметът обяви каза, че намерението на Община Видин да промени тази година както мястото на изложението, така и визията му, се е увенчало с успех. Той благодари на своя екип, на Общинския съвет и неговия председател Пламен Трифонов, и специално на двамата си заместници – Борислава Борисова и инж. Добромир Дилов, без чиито неимоверни усилия и всеотдайност това не би могло да се случи. Видинският кмет отбеляза, че за него е изключително важно и одобрението на хората и се радва, че те приветстват идеята. 
Вечерта продължи с концерт на популярните сръбски изпълнители Биляна Евтич и Александър Илич. 
Над 80 производители, търговци и занаятчии от Видинска област и цялата страна, както и от Сърбия и Румъния участват в тазгодишното издание на панаира.